Zorghoeve Mariaburg

Bijzonder leven


Wanneer je de eerste stappen op het erf zet voel je het direct: dit is bijzonder leven.

De koeien die gelukzalig grazen in de wei, de haan die luidkeels van zich laat horen, de paarden die vrolijk rennen in het weiland en de geiten die spelen op het gras. Dit alles omringt door een bosrijke omgeving waar de ochtendzon het geheel verlicht. Dit bijzondere leven is dagelijks te ervaren op Zorghoeve Mariaburg.

Zorghoeve Mariaburg

Op onze zorgboerderij bieden wij mogelijkheden op het gebied van dagbesteding en vrijetijdsbesteding aan mensen met een lichamelijke- en psychische aandoening en ontwikkelingsstoornis. Het unieke aan de boerderij is dat we nog daadwerkelijk in bedrijf zijn, dagelijks hebben we de zorg voor meer dan 100 stuks jongvee.

De dagactiviteiten vinden plaats in een rustige, gemoedelijke en landelijke omgeving. Het uitgangspunt bij de zorg die wij bieden is altijd de persoonlijke behoefte van onze gasten en hun familieleden. We willen hiermee een bijdrage leveren aan het gevoel van eigenwaarden en zelfvertrouwen van onze gasten. We willen dan ook graag gezien worden als een vertrouwde basis.

Activiteiten Zorghoeve Mariaburg

We hechten veel waarden aan zorg op maat en stemmen daarom de zorg af op de persoonlijke behoefte van onze gasten.

We bieden een breed scala aan activiteiten aan. Daardoor kunnen al onze gasten, ongeachte hun leeftijd, deelnemen aan de dagelijkse bezigheden. De seizoenen en het ritme van de werkzaamheden geven structuur en houvast. Iedereen moet zich thuis en veilig voelen op onze boerderij.

Hoe ziet het leven op de zorgboerderij eruit?

Op de boerderij van boer Ad en Gijs en Boerin Jose zijn veel verschillende dieren. De koeien, kalfjes, kippen, geiten, paarden, schapen, konijnen, vogeltjes en varkens worden iedere dag met veel liefde verzorgd door de gasten.

De dag begint om half 10. De eerste gasten komen binnen en we drinken samen een vers gezet kop koffie of thee. Om 10 uur gaan we naar buiten, vaak in de zon en soms in de regen. We bereiden een lekkere maaltijd voor alle dieren voor en zorgen voor een schoon onderkomen.

Om 11 uur is het alweer tijd voor wat lekkers en een kop koffie of thee. Tijdens de pauze is het een gezellig samen zijn en praten we wat over het weekend, het weer, het laatste nieuws of de laatste sportuitslagen. Om half 12 gaan we weer verder met het verzorgen van de dieren. Met de kleine rode tractor scheuren de gasten over het erf.

Om 12.30 uur is het tijd voor de lunch. Van de frisse buitenlucht krijg je honger en onze gasten genieten dan ook volop van het lekkers. In de middag houden we ons vaak bezig met wat creatieve activiteiten zoals knutselen, bloemschikken, schilderen, werken in moes- en bloementuin, verwerken van groenten en fruit, timmeren, een spelletje spelen. Om 16.00 uur is de dag alweer ten einde en zeggen we tot morgen!

Contactgegevens Zorghoeve Mariaburg

Kennismaken? De koffie staat voor u klaar!

Zorghoeve Mariaburg
Vliertwijksestraat 58
5244 NH Rosmalen

T. 073 52 144 72
M. 06 27 34 34 50 (overdag)
E. info@zorghoevemariaburg.nl
F. www.facebook.com/Zorghoeve.Mariaburg

U kunt zowel per telefoon als via de e-mail geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Mariaburg Facebook

Lees hier het persbericht van Zorghoeve Mariaburg.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!