Theo Danen, Museum: “Boerengrei”

In het weekend van 13 en 14 september werd Open Monumentendag georganiseerd. In het gebied “De Hooge Heide” werden verschillende monumenten opengesteld voor publiek. Wij gingen op bezoek bij Theo Danen Museum “Boerengrei” aan de Koesteeg 37  te Berlicum.

In de schuur achter zijn boerderij herbergt zich een bijzonder museum. Een omvangrijke collectie van “Boerengrei” uit de regio. Mensen weten Theo te vinden en komen regelmatig met spullen aan. Zijn collectie bestaat uit 7000 tot 8000 gebruiksvoorwerpen van het boerenleven in Brabant. Een lust voor het oog. En wie wat wil weten over een bijzonder artikel kan het Theo zelf vragen. Hij geeft graag de uitleg over de vele gebruiksvoorwerpen van het Brabantse platteland.

Op zondag zijn er meer dan 300 bezoekers geweest. Voor kinderen was er een leuke touwdraai activiteit en de volwassenen konden hun hart ophalen bij de oude gebruiksvoorwerpen uit het gebied “De Hooge Heide”.


SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC Theo Danen Museum "boerengrei"

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!