Leren in het Bewaarde Land

Write the contents of the testimonial here.

Wat ik ervan vind

als ik door de Hooge Heide fiets

Ik ben een bericht kader. Klik op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen.

Vivent

Vivent Mariaoord in Rosmalen


Vivent Mariaoord is gelegen in het mooie natuurgebied Hooge Heide, een gebied van kleine landbouwpercelen, bos en heide. Wie in Vivent Mariaoord komt wonen, vindt hier een warm en vertrouwd thuis. Vivent Mariaoord is een moderne zorginstelling voor complexe en intensieve zorg en reactivering voor mensen met een beperking of dementie. Het is een open en gastvrij huis waar iedereen welkom is. Daarnaast is het mogelijk een zorgwoning te huren voor zelfstandige bewoning. Deze zorgwoningen staan op het terrein net als het hospice ‘De Duinsche Hoeve’.

In het voorjaar van 2011 opende Vivent Mariaoord de fraaie dierenweide ‘Ons Buiten’. Een echte publiekstrekker en een grote aanwinst voor dit huis. Het dierenverblijf met volière is ontworpen door de architecten Kuin & Kuin. Het verblijf trekt meteen de aandacht door zijn paraboolvorm en met zijn met hardhouten schijven beklede dak. Maar de meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de dieren zoals de bokjes, schapen, konijnen, cavia’s en diverse vogels en kippen. In de vijver zwemmen eenden en zwarte zwanen rond. Ook is bij de dierenweide een fraaie fruitboomgaard aangelegd. Een groep enthousiaste vrijwilligers verzorgt de dieren en opstallen en zij staan bezoekers graag te woord. Zo groeit de dierenweide uit tot een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, bezoekers, vrijwilligers en passanten.

Vivent Mariaoord wordt niet alleen bezocht door bezoekers van bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Ook veel natuurgenieters doen het huis aan op hun wandeling, fiets- of paardrijtocht. Om al deze bezoekers goed te kunnen ontvangen is er parkeergelegenheid voor de auto en ontbreekt ook een overdekte fietsstalling niet. Daarnaast staat het iedereen vrij om het restaurant ‘De Driesprong’ te bezoeken voor een hapje en een drankje. Bij de receptie is een plattegrond te verkrijgen, waarmee wandelaars een korte wandeling in de omgeving kunnen maken. Het gebied rond Mariaoord is ook opgenomen in het lange-afstandswandelroutenetwerk ‘Het Groene Woud’.

De stichting Mariaoord Extra (MOE) heeft als doelstelling het financieren danwel meefinancieren van activiteiten en voorzieningen speciaal voor bewoners en personeel van Vivent Mariaoord in Rosmalen. Zo is er al een duofiets aangeschaft en wil men een beweegtuin, een belevingsgerichte tuin en beweeggames voor ouderen realiseren. MOE ontwikkelt allerlei activiteiten om hiervoor sponsorgeld en subsidies binnen te krijgen. Nadere informatie over Vivent Mariaoord en MOE vindt u op www.vivent.nl. We hopen u graag een keer op Vivent Mariaoord te zien!

Vivent Mariaoord

Vliertwijksestraat 369
5244 NJ Rosmalen
Telefoon: 0900 – 515 25 35 (€ 0,10 per minuut)
E-mail: mariaoord@vivent.nl

www.viventmariaoord.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!