Het Aardrijk

Theetuin


Het is mooi om te voelen dat steeds meer fietsers en wandelaars de prachtige en verrassende plekjes van de Hooge Heide komen ontdekken. Wij prijzen ons gelukkig dat wij samen twee mooie bedrijven hebben mogen ontwikkelen aan de rand van dit gebied.

Maar wie zijn wij…. Anneke en Peter begonnen ruim 7 jaar geleden om een bestaande manege te veranderen in zorgmanege Het Paardrijk. Inmiddels rijden hier 300 ruiters en bijzondere ruiters in Paard en Plezierlessen. Voor de bijzondere ruiters zijn allerlei hulpmiddelen gekomen zodat zij met veel plezier hun geliefde sport kunnen uitoefenen. Dit met behulp van Stichting talentenplan Annerheide die de manege ondersteunt en de lessen voor de bijzondere ruiters betaalbaar maakt.

Inmiddels werken hier ook een aantal “meiden” in de dagbesteding. Zij doen allerlei hand en span diensten en werken natuurlijk graag met de paarden. Naast de manege ligt Theetuin het Aardrijk. De tuin is een oase van rust en het is puur genieten van een stukje prachtige natuur.

De gastvrouw en heer Petra en Casper zorgen voor een hartelijk welkom en een goed kopje koffie of thee. Het gebak wordt gemaakt door medewerkers van Cello Mariaoord. 7 jaar geleden was de tuin nog een paardenweide en nu bloeien er het jaar door ruim 100 soorten bloemen. Er is een caviaweide, er zijn kippen en poes Boris laat zeker zijn neus zien als er gasten zijn.

Twee jaar geleden heeft Het Aardrijk de Groene Handdruk van de Gemeente Sint-Michielsgestel gekregen  omdat de theetuin inmiddels een mooie overgang is van het naastgelegen bos ’t Zeebroek naar de weilanden aan de andere kant. Vanuit Het Aardrijk starten twee ommetjes die goed te combineren zijn met bv een heerlijk lunch of een Verwenthee. Het is ook mogelijk om bijzondere workshops te doen. Denk aan mediatie, mandalatekenen, luchtkastelen bouwen of andere leuke workshops. En wil je meer inspiratie halen uit je vergadering dan geeft de rust van de omgeving je alle ruimte.

Wij, als Aardrijk, zijn er trots op dat we een poort mogen gaan vormen voor het gebied De Hooge heide. Een gebied dat je vanuit hier kunt verkennen per fiets, te voet en zelfs te paard. Uiteraard hopen wij u eens te ontmoeten op onze bijzondere plek.

Theetuin Het Aardrijk

Petra en Casper Hoenderdos

Koesteeg 39, 5258 TN Berlicum
T: 073-5519078
E: info@hetaardrijk.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!